Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Az Általános Iskola energetikai fejlesztése Ecsegfalván

Kedvezményezett: ECSEGFALVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe: Az Általános Iskola energetikai fejlesztése Ecsegfalván
Támogatás összege: 76,99 millió forint

A projekt bemutatása:

A fejlesztés helyszíne a Ecsegfalva település. A fejlesztés által érintett épület a pályázó 100%-os tulajdonában álló Általános Iskola. A 843,67 m2-es épület több, mint 15 éve nem esett át energetikai felújításon. Funkciója a Felhívás szerinti „alap és középfokú, oktatási intézmények és kapcsolódó épületeik: iskolaépület, kollégium, tornaterem, tanműhely”. A projekt közvetett célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés.

A projekt közvetlen célja az energetikailag rossz állapotú iskolaépület energetikai felújítása, azaz az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, valamint 3 kW-os napelemes rendszer telepítése. További cél az épület projektarányos akadálymentesítése. A projekt részcélja a projekt tevékenységeihez kapcsolódó képzési tevékenység. A projekt célcsoportja: az épületet használók, valamint a település teljes lakossága és a településen működő vállalkozások, akikre közvetetten kedvezően hat az épület fenntartási költségeinek csökkenése.

A projekt célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés. A tervezett fejlesztés végrehajtása által a település komfortja jelentősen emelkedik, melynek következtében hozzájárul a település népességének a megtartásához. A projekt megvalósulása révén a CO2 kibocsátás 35,85 tonnával csökken.

A projekt kezdete: 2023.02.01
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2024.05.28.
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00047