Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Művelődési Ház fejlesztése Ecsegfalván

Kedvezményezett: ECSEGFALVA KÖZSÉG ÖNKORMÁNYZATA
Projekt címe: Művelődési Ház fejlesztése Ecsegfalván
Támogatás összege: 64,98 millió forint

PROJEKT BEMUTATÁSA

A projekt célja Ecsegfalva településen művelődési ház épületenergetikai felújítása.

A fejlesztés által érintett épület a pályázó 100%-os tulajdonában álló Művelődési Ház. A 763,6 m2-es épület több, mint 15 éve nem esett át energetikai felújításon. Funkciója Művelődési házak, színházak, egyéb, rendszeresen használt közösségi terek; Közigazgatási funkciót ellátó hivatali intézmények.

A projekt közvetett célja egyrészt az épület hatékonyabb energiahasználatának és megújuló energiafelhasználásának növelése, ezáltal pedig a széndioxid-kibocsátás csökkentése, valamint az alacsony szén-dioxid kibocsátású gazdaságra való áttérés.

A projekt közvetlen célja az energetikailag rossz állapotú művelődési ház energetikai felújítása, azaz az épület homlokzat- és födém hőszigetelése, külső nyílászáróinak cseréje, új hőtermelő berendezés telepítése, valamint 10 kW-os napelemes rendszer telepítése. További cél az épület projektarányos akadálymentesítése.

Kötelezően megvalósítandó, önállóan nem támogatható tevékenységként a projektben megvalósuló tevékenységek: akadálymentesítés, nyilvánosság biztosítása, képzési anyag kidolgozása és képzés tartása.

A projekt célcsoportjai: az épületet használók, valamint a település teljes lakossága és a településen működő vállalkozások, akikre közvetetten kedvezően hat az épület fenntartási költségeinek csökkenése.

Az épületre fordítandó költségek csökkenése a település pénzügyi, gazdasági teljesítőképességének javulását eredményezheti. A tervezett fejlesztés végrehajtása által a település komfortja jelentősen emelkedik, melynek következtében hozzájárul a település népességének a megtartásához.
A projekt megvalósulása révén a CO2 kibocsátás 24,04 tonnával csökken.

A projekt kezdete: 2022.05.01.
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2023.05.15.
Projekt azonosító száma: TOP_PLUSZ-2.1.1-21-BS1-2022-00016