Skip to content Skip to right sidebar Skip to footer

Tájékoztató gépjárműadó változásáról

Ecsegfalva Község Önkormányzata tájékoztatja a Tisztelt Lakosságot, hogy az egyes adótörvények módosításáról szóló 2020. évi CXVIII. törvény 101. §-a alapján 2021. január 1- jétől a Nemzeti Adó-és Vámhivatal, mint állami adóhatóság veszi át a gépjárműadóval kapcsolatos feladatokat az önkormányzati adóhatóságtól.

Az önkormányzati adóhatóság tájékoztatja az adóalanyokat arról, hogy a 2021. évtől kezdődő adókötelezettséggel kapcsolatos ügyekben a Nemzeti Adó-és Vámhivatal jár el.

A 2021. évtől kezdődő időszakra fizetendő gépjárműadót az állami adóhatóság számlájára kell megfizetni a 2021. évben kiadandó határozata szerint.

Önmagában abból a körülményből fakadóan, hogy az önkormányzati adóhatóság gépjárműadóban fennálló hatásköre 2021. január 1-jétől megszűnik, a 2021. év előtt megállapított gépjárműadó kötelezettség esetében még az önkormányzati adóhatóság köteles eljárni, függetlenül attól, hogy az adókötelezettséggel kapcsolatos fizetési kötelezettségeknek az adófizető 2021. év után tesz eleget.

Fentiekre tekintettel kérjük a Tisztelt adófizetőket, hogy a 2021. évet megelőzően keletkezett a gépjárműadóval kapcsolatos kötelezettségek esetében keressék Ecsegfalva Község Önkormányzatának adóhatóságát, minden további esetben illetékes hatáskörrel a Nemzeti Adó-és Vámhatóság rendelkezik!

Megértésüket és szíves együttműködésüket köszönjük szépen!

Ecsegfalva, 2020 december 30.